Engagement vormelingen: Thaleia

Het tweede engagement waarvoor kon ingetekend worden was een bezoek aan Home Thaleia op zaterdag 16 januari.

Dank aan de mensen van Home Thaleia voor andermaal een gul onthaal. Dank aan alle begeleiders van het huis en aan de catechisten en proficiat aan de vormelingen. Zij maakten zelf een verslagje:

“Begeleidster Lieve heeft ons samen met bewoonster Sandrine een rondleiding gegeven. De 16 bewoners beschikken elk over een mooie studio met mini badkamer en TV. De bewoners mogen hun kamer zelf inrichten. De kamers poetsen doen ze zelf onder begeleiding. Ook de kok helpen in de keuken, de was plooien en strijken hoort bij hun taken.
Daarna hebben we de keukens bezocht en ... chocomousse gemaakt. Chocolade smelten, eiers splitsen, room en eiwit kloppen, iedereen heeft iets gedaan.
Nu het atelier bezoeken. Daar worden kaarsen, badschuim en badzout gemaakt. Samen hebben we onder deskundige begeleiding van Patricia een potje badzout gemaakt. Deep blue ocean, een super mannengeur!
Ondertussen hebben de meisjes fruitsaté's gemaakt. Zo werd het hoog tijd om allen gezellig samen van de super lekkere chocomousse en fruitsaté's te smullen. Echt leuk bezoek!“

(Kylian, Lars, Lode, Quinten en Rune)

“We maakten kennis met Patricia en Dorissa. Zij gaven ons een mooie rondleiding. We leerden ook Picasso, het konijn van Patricia, kennen in haar studio. We zijn in verschillende kamers geweest, o.a. het vuile atelier en daar hebben we badzout met vanille en lavendelgeur gemaakt. Dan zijn we begonnen met de fruitbrochettes. We kunnen niet wachten om het op te eten. Ondertussen kwamen de jongens eraan. Eindelijk! We konden kiezen tussen een paar dranken, daarna is het fruitbrochettes en chocomousse. Het was een leuke namiddag en een mooie ervaring!“

(Amélie, Anne, Katharina, Lisa, Marie en Toulouse)