Onze vaste liturgische momenten

Wekelijkse eucharistie

In het kader van groei naar nieuwe parochies binnen een nieuw dekenaat is pastoor Piet sinds juli 2016 naast pastoor van Zevergem en De Pinte tevens benoemd tot pastoor van Deurle en Sint-Martens-Latem. De preken n.a.v. deze veranderingen kan je nalezen onder deze links: Piet dd 7 aug , Sanne dd 14 aug

De groei naar nieuwe parochie geeft vanaf september 2016 ook gevolgen voor de weekendvieringen van Zevergem en De Pinte:

Zaterdagavond:
om 18u alternerend eucharistie in Deurle (even weken)
of in Zevergem (oneven weken)

Zondag:
telkens eucharistie om 9u30 in Latem en om 11u in De Pinte

Voor een overzicht per datum kijk je best op de kalender.
Mocht je contact willen nemen naar aanleiding van een of andere liturgische vraag dan kan je mailen of bellen naar pastoor Piet of pastor Sanne.

Bidden in de week

Beide kerken zijn zoveel mogelijk open voor wie stilte zoekt. Ook in de vernieuwde ruimte achteraan in de kerk van De Pinte ben je altijd welkom.

Daarnaast zijn er georganiseerde momenten waarop je samen met enkele mensen kan bidden. Deze vinden allemaal plaats in de kapel van het Woonzorgcentrum Scheldevelde, Kasteellaan 41, De Pinte.

• Dagelijks verzorgt pater Jozef een eucharistie om 9u.
  • Elke eerste vrijdag van de maand is er na die mis een half uur aanbidding om 9u30.
  • Tijdens de sterke tijden advent en vasten is er op woensdag van 9u30 tot 10u (aansluitend op de mis dus) onder leiding van pater Jozef een half uur gebeds-en bezinningsmoment.